Read De anderen by Simone de Beauvoir Free Online


Ebook De anderen by Simone de Beauvoir read! Book Title: De anderen
The author of the book: Simone de Beauvoir
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 476 KB
Edition: C. de Boer JR
Date of issue: 1972
ISBN: No data
ISBN 13: No data

Read full description of the books De anderen:

Het raam van deze roman is het voorspel van de oorlog en de eerste oorlogsjaren, beleefd door Jean Blomar, een Parijse bourgeoiszoon. Zijn verantwoordelijkheden ten opzichte van de anderen brengen hem tot het communisme, later het syndicalisme en tenslotte komt hij bij de bezetting in het verzet terecht.
Maar het verleden dat hem aankleeft, zijn 'betere' kom-af alsmede zijn voortdurende angst om inbreuk te maken op de vrijheid van de ander, maken van hem een wijfelend geisoleerde.
Maar de mens is gedoemd te leven: zijn eigen leven te leven. En dat houdt in dat hij niet anders kan dan indringen in het leven van de ander. Want het is onmogelijk te leven zonder 'vuile handen' te krijgen.
Het is dit inzicht dat in Jean doorbreekt aan het sterfbed van de vrouw die vrijwillig zijn zijde koos als geliefde en als verzetsstrijder.

Read Ebooks by Simone de BeauvoirRead information about the author

Ebook De anderen read Online! "Simone de Beauvoir was a French author and philosopher. She wrote novels, monographs on philosophy, politics, and social issues, essays, biographies, and an autobiography. She is now best known for her metaphysical novels, including She Came to Stay and The Mandarins, and for her 1949 treatise The Second Sex, a detailed analysis of women's oppression and a foundational tract of contemporary feminism."Ebooks PDF EpubAdd a comment to De anderen
Read EBOOK De anderen by Simone de Beauvoir Online free

Download PDF: de-anderen.pdf De anderen PDF